Itsenäisyyspäivän ajatuksia

Torstai 6.12.2018 - Kirsi Mäkilaine


Suomen Itsenäisyyspäivä 6.12.2018

Isänmaa ja isänmaallisuus ovat meidän perheessä tärkeitä arvoja. Minut ja siskoni on kasvatettu isänmaallisessa työläisperheessä. Olen jatkanut tätä perinnettä ja 19-vuotias poikani on osoittanut samaa isänmaallisuutta. Olen poikani kanssa keskustellut Suomen historiasta, isovanhempieni elämästä ja minun vanhempieni elämästä (äiti syntyi sota-aikana). Poikani ymmärtää ja kunnioittaa historiaamme ja juuriamme ja tästä olen erittäin ylpeä. 

Voin sanoa, että halveksin niitä ihmisiä, joiden mielestä suomalaisten pitäisi unohtaa historiansa. Ja jotka halventavat Itsenäisyyspäivää riehumalla ja yksityistä- sekä julkistaomaisuutta tuhoamalla vuodesta toiseen juuri tänä tärkeänä päivänä.

Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi ja valtavan iso KIITOS heille, jotka taistelivat Suomen itsenäisyyden puolesta!

Liitän tähän pätkän isoisäni kirjeestä isoäidilleni rintamalta, I Jääkäripataljoonasta,  Itsenäisyyspäivän iltana 1942. Toivon ettemme koskaan unohtaisi...

"... Tuntuu hyvin todennäköiseltä, että täällä se ensikin talvi taitaa mennä. Aivan kohta minullakin alkaa viides vuosi nämä valtion harmaat päällä. Onhan se vähän ikävä sen puolen, kun menee juuri paras nuoruus näissä hommissa, eikä voi elämäänsä järjestää mistään suunnalta. Sitä ei osaa muuta kun olla elää päivästä toiseen, sitä on samassa asemassa kun taivaan linnut, että ei auta huolehtia huomisesta päivästä.

Jos kertoisin vähän tästä meidän Itsenäisyyspäivän vietostamme. Vaikka siinähän meni niinkuin muutkin päivät, vallan odotettuakin hiljaisemmin. Meillä kun oli vähän sellaista mieltä, että tuo joen takainen naapurimme voi vähän juhlia näin Itsenäisyyspäivänä. Mutta siinä asiassa me erehdyimme, koko päivän oli niin rauhallista ja hiljaista. "

Ei automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini