Sirkusta kansalle

Lauantai 29.11.2014 - Kirsi Mäkilaine

Eilen oli eduskunnassa äänestys tasa-arvoisesta avioliittolaista. Nyt näyttää siltä, että samaa sukupuolta olevat saavat tahtonsa läpi. Tosin viimeiset päätökset asiasta eivät valmistu tämän hallituksen ja eduskunnan aikana. Kun ottaa huomioon mikä mediasirkus asian ympärillä on pyörinyt, meillä taitaa olla tulossa Eduskuntavaaleihin tärkeimmäksi teemaksi homoavioliitot. Toivon, että enemmistö ihmisiä tulee järkiinsä ennen vaaleja ja tajuaa että Suomen ja suomalaisten tulevaisuuden turvaamisessa on tärkeämpiäkin asioita päätettävänä!

 Eilen äänestettiin myös hallituksen luottamuksesta. Epäluottamuslause tuli Keskustalta ja Perussuomalaiset yhtyivät siihen, kyse oli lapsilisäleikkauksista. Leikkaukset tulevat voimaan 2015 ja koskevat kaikkia lapsiperheitä. Eniten ne tietysti tuntuvat pienituloisissa perheissä. Esimerkiksi tämä asia jäi tuon sirkuksen jalkoihin. Ehkä oli tarkoituskin, ettei tämä saa julkisuutta? Googlehaulla löysin tästä asiasta artikkelin Pohjalainen lehdestä ( http://www.pohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/hallitus-sai-eduskunnan-luottamuksen-1.1728570) .  Suurimmat iltapäivälehdet ovat täynnä sirkusasiaa ;). 

Vielä tuohon avioliittolakiin palatakseni... Luin tällä viikolla jostakin, että tämän lain läpimeno tärkeää, koska samaa sukupuolta oleville suotava sama oikeus rakastaa. Rakastaa?! Eikö ihminen voi rakastaa ilman avioliittoa? Minä en ole ollut koskaan naimisissa, mutta rakastaa olen voinut ja voin ;) . Eiköhän tuo "rakastamisen" oikeuden tuova avioliitto liity nykypäivänä vain joihinkin uskonkäsityksiin, jotka tosin eivät hyväksy samaan sukupuoleen kuuluvien "rakastamista" avioliitossa tai ilman ... 

1 kommentti . Avainsanat: tasa-arvoinen avioliittolaki, lapsilisän leikkaus

Tästä kaikki alkoi...

Tiistai 25.11.2014 - Kirsi Mäkilaine

Uudenmaan piirin Perussuomalaisten nettisivulta:

Perussuomalaisten Uudenmaan piirin hallitus valitsi hyvähenkisessä kokouksessaan 25.9.2014 Vantaalla uusia eduskuntavaaliehdokkaita. Valituiksi tulivat seuraavat henkilöt:

Mikko Wikstedt, Espoo Jukka kilpi, Espoo Janne Laakkonen, Lohja Arto Luukkanen, Järvenpää Iiro Silvander, Kerava Saara Lång, Loviisa Veijo Lappalainen, Hyvinkää Laura Peussa, Tuusula Veera Ruoho, Espoo Petri Lehtinen, Kauniainen Taisto Miettinen, Kauniainen Teemu Lahtinen, Espoo Suvi Karhu, Espoo Kirsi Mäkilaine, Vantaa

Piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo onnittelee valittuja ja toivoo kaikille hyvää vaalikampanjaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Uudenmaan piiri ehdokkaat

Uudenmaan ehdokkaiden koulutus- ja keskustelutilaisuus Eduskuntatalossa

Tiistai 25.11.2014 - Kirsi Mäkilaine

10403304_401735646646486_8984918044823111257_n.jpgTänään olimme Eduskuntatalossa tutustumassa tulevaan työpaikkaamme. Emme päässeet kuitenkaan varaamaan paikkoja istuntosalista emmekä edes työhuoneita jakamaan ja verhoja niihin suunnittelemaan, vaikka läsnäolijoilla olisi ollut kova hinku edellä mainittuja asioita toteuttaa.

Pääsimme kuitenkin kuuntelemaan Perussuomalaisten ryhmähuoneeseen  Timo Soinin ohjeita ja vinkkejä vaalityöhön sekä keskustelemaan ehdokkaita mietityttävistä asioista.  Lisäksi saimme vinkkejä someviestintää. Antoisat kolme tuntia Eduskuntatalon uumenissa.

3 kommenttia . Avainsanat: Eduskuntatalo, koulutus, uudenmaan ehdokkaat

« Uudemmat kirjoitukset