Kaikkea kaikille - rahoitus?

Lauantai 22.1.2022


Pari päivää sitten tuli Yle:ltä puheenjohtajien vaalitentti. Siellä puheenjohtajat toistelivat hienoja ideoita palveluiden parantamiseksi, kaikkea luvattiin kaikille, mutta ei otettu kantaa siihen, mistä rahoitus tähän kaikkeen kaikille otetaan. Perussuomalaisten Purra sanoi suoraan, ettei hyvinvointialueille suunniteltu rahoitus riitä ja koitti moneen kertaan kertoa, mistä rahaa voidaan siirtää sote-palveluihin, hyvinvointialueille. 

Itse näen huolestuttavana, että Vasemmistoliiton Andersson sanoi suoraan, että nostetaan veroja, edes miettimättä muita vaihtoehtoja. Myös Keskusta on ajanut verojen lisäämistä ajamalla verotusoikeutta hyvinvointialueille.

Itse olen samaa mieltä siitä, että rahoituksen on oltava riittävä, jotta sote- ja pelastuspalvelut saadaan järjestettyä paremmin kuin nykyään. En kuitenkaan halua verotusoikeutta hyvinvointialueelle, tämä tietäisi lisää veroja kuntalaisille.  Kannatan Perussuomalaisten näkemystä, että valtion on suunnattava verorahat  toisin, ei ulkomaille, EU:lle tai kehitysapuun eikä ilmastonmuutoksen torjumiseen hinnalla millä hyvänsä. Suomen kansa ja heidän peruspalvelunsa on oltava ensin ja jos rahaa jää, suunnataan sitä maailmanparantamiseen.  Valitettavasti näissä vaaleissa ei pystytä vaikuttamaan tähän verorahojen kohdentamiseen, siihen pystytään vasta eduskuntavaaleissa, mutta silti toivon, että jokainen käy äänestämässä. Toivon, että jokainen miettii tarkkaan ketä tai mitä puoluetta äänestää, muistaen sen, että jos kaikkea kaikille luvanneet pitäisivät lupauksensa ilman verorahojen uudelleen kohdistamista, verot tulevat nousemaan prosentteja seuraavien vuosien aikana kaikilla, myös vähävaraisilla ja eläkeläisillä.   

Näytetään jo nyt, että tärkeintä on pitää huolta omistamme!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini