Kuntalaisten kuulumisia

Perjantai 31.3.2017 - Kirsi Mäkilaine


Olen anonut talvilomani tähän kuntavaalien alle. Pidän tärkeänä sitä, että kuntalaiset voivat tavata ja keskustella kanssani henkilökohtaisesti niin halutessaan sekä sitä, että pääsen kuulemaan kuntalaisten mieltä painavia asioita. Ymmärrän, ettei kaikilla ehdokkailla ole mahdollisuutta lomaan, mutta vähän on yllättänyt miten vähän ehdokkaita tuolla liikkuu vaalityössä. Suuri osa luottanee lehti- ja muuhun mainontaan sekä nettiin, henkilökohtaisten kohtaamisten sijaan. 

Minä uskon, että henkilökohtaisesti kuntalaisia kohtaamalla saan enemmin tietoa siitä, mitkä asiat kuntalaisia huolettavat ja mitkä asiat ovat hyvin. Toki työssäni terveysaseman sairaanhoitajana Vantaalla olen osasta huolia hyvinkin tietoinen.

Olen nyt ollut kahdeksan tuntia päivässä vaalityössä ulkona: asemilla, toreilla ja vaalikonteilla. En ole yllättynyt siitä, miten samat asiat painavat kuntalaisten mieltä kuin vuonna 2015. Edelleen huolestuttaa vanhustenhuollon tilanne, omaishoitajilla on edelleen asioissa reippaasti parantamisen varaa ja sotekin huolestuttaa. Se mistä ehkä vähän yllätyin on se, että yhä useampi kokee nykyisin turvattomuutta Vantaalla ulkona liikkuessaan sekä kotonaan. Kuntalaisten puheissa tämä turvattomuus liittyy maahanmuuttajien määrän kasvuun Vantaalla. Se mikä on muuttunut myös vuodesta 2015, on se, että monet nuoret ovat mielipiteissään siirtyneet suvaitsevasta ajattelusta Perussuomalaisten suuntaan. Monet ovat kertoneet, etteivät uskalla enää liikkua ulkona niinkuin ennen. Yhtä asiaa on moni ihmetellyt, miksi kasvaneissa ruokajonoissa ei näy maahanmuuttajia? Saavatko he yhteiskunnalta enemmän kuin kantaväestö, joista osa joutuu turvautumaan leipäjonoon saadakseen päivittäin ruokaa?

Ihmettelen sitä, kun kuntalaisilla on selkeästi mitta täynnä ja eivät halua Vantaalle tai Suomeen lisää elintasopakolaisia - miksi näitä tulee koko ajan lisää? Minulla on ystäviä muiden puoluiden aktiivijäsenissä, olen heidän kanssaan tästä myös keskustellut ja monet olleet samaa mieltä kanssani maahanmuuttokysymyksessä. Miksi muiden puolueiden ohjelmaan ei missään vaaleissa kuulu millään lailla maahanmuuttokriittisyys?Eikö kyetä enää ajamaan jo maassa olevien etua? Tähän rajat auki-periaatteeseen on tullut vaalityötä tehdessä kritiikkiä myös aiemmin maahan tulleilta maahanmuuttajilta. Heiltä, jotka ovat opetelleet kielen, päässeet töihin ja sopeutuneet meidän yhteiskuntaamme. Myös heidän etunsa on, jos hyvinvointivaltiotamme ei alasajeta suvaitsevaisuuden nimissä. 

Kuntalaisten kanssa keskustelut ovat olleet mukavia, käsitellyistä aiheista huolimatta. Huomenna taas vaalityöhön Hakunilaan, Mikkolaan ja ehkä Tikkurilaankin. Sunnuntaina on Vantaan Perussuomalaisilla naisilla vaalitapahtuma Tikkuraitin vaalikontilla, sinne koko iltapäiväksi. Tapaamisiin siis :)

17499258_779681425518571_7809883938087660118_n.jpg17457679_10155146248789710_7765057582467525404_n_1.jpg

Avainsanat: kuntavaalit 2017


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini